0

Wanneer je zelf wil beleggen, zul je op zoek moeten naar een broker. Via een broker kun je namelijk effecten (aandelen, ETF’s, hefboomproducten etc.) kopen en verkopen, omdat de broker vraag en aanbod bij elkaar brengt. Het aanbod van brokers is groot, maar wij beleggen bij DEGIRO. DEGIRO werd als beste en goedkoopste manier genoemd om online te beleggen, door ruim 86 internationale brokeronderzoeken in 2020-2021 (bron).

Sinds 2020 bij DEGIRO

Ik ben in de zomer van 2020 na ruim 4 jaar bij Binck te hebben gezeten, overgestapt naar DEGIRO. Beide brokers vond ik heel fijn, maar DEGIRO is voor mij gewoon een stuk voordeliger, wat op lange termijn meer rendement oplevert. Ruben heeft destijds hetzelfde gedaan. Inge is in december 2020 begonnen met beleggen bij DEGIRO. Mocht je twijfelen waar je wilt gaan beleggen, bij Binck of DEGIRO, lees dan vooral verder om te kijken wat voor jou de beste keuze is.

>> Nog geen DEGIRO account? Klik hier <<

Er zijn een aantal redenen waarom wij bij DEGIRO beleggen:

1. DEGIRO is veilig

Wat is een goede broker? Allereerst een veilige broker. Beleggen gaat over jouw geld. Daarom is betrouwbaarheid van een broker het allerbelangrijkst. Bij DEGIRO zijn jouw aandelen ook echt jouw bezit. Het zijn allemaal stukjes van bedrijven die op jouw naam staan. Mocht DEGIRO failliet gaan, dan blijven de aandelen van jou. Belangrijk om te weten dat dit niet voor alle brokers geldt. 

DEGIRO is onderdeel van het Duitse Flatex. Hierdoor valt DEGIRO niet onder toezicht van de Nederlandse AFM, maar van de Duitse BaFin. In principe is dit allebei goed. De aandelen zijn goed beschermd en je cash op je beleggingsrekening valt onder het depositogarantiestelsel. Hierdoor is je cash beschermd tot €100.000. Meer over bovenstaande weten? Lees hier dan verder.

Check altijd of en onder welke toezichthouder jouw broker valt, om eventuele problemen bij faillissement te voorkomen. In het geval van DEGIRO hebben we dat dus al voor je gedaan.

2. DEGIRO is gebruiksvriendelijk

Kies als je start met beleggen voor een broker met een gebruiksvriendelijk platform. Een makkelijke website en een app die beleggen transparant en overzichtelijk houden. De beleggingswereld is namelijk al complex genoeg. Zelf geef ik de voorkeur aan een broker die zowel een app als een website heeft, zoals DEGIRO. De app maakt het makkelijk mijn portfolio te checken en op de website wil ik uitgebreide informatie kunnen vinden.

Hierdoor vallen app-only aanbieders, zoals bijvoorbeeld Bux, voor mij af. Een website die je via je computer bekijkt, biedt gewoon meer overzicht en informatie. DEGIRO heeft een uitgebreide website, waar handelen eenvoudig is en er veel informatie te vinden is. DEGIRO app biedt alle functies die je nodig hebt, zoals het plaatsen van orders. 

Je krijgt een eigen rekeningnummer en inboeken kan makkelijk met iDEAL en geld uitboeken is gratis. Daarnaast is je belastingaangifte eenvoudig, doordat DEGIRO jouw jaaropgave deelt met de Belastingdienst. Je dividendbelasting terugvragen is zo snel geregeld.

Het wordt steeds makkelijker om te beleggen, al zul je altijd moeten wennen aan een platform. Zoek vooral onafhankelijke gebruikersreviews om een beeld te krijgen van de gebruiksvriendelijkheid van een broker.

Wij zijn niet de enige die de app gebruiksvriendelijk vinden. DEGIRO werd als beste en goedkoopste manier genoemd om online te beleggen, door ruim 86 internationale brokeronderzoeken in 2020-2021 (bron). 

DEGIRO platform

3. DEGIRO wordt als goedkoopste beoordeeld

Als derde komen de kosten. DEGIRO werd als beste en goedkoopste manier genoemd om online te beleggen, door ruim 86 internationale brokeronderzoeken in 2020-2021 (bron). De kosten wil je het liefst zo laag mogelijk hebben, want kosten gaan ten koste van je rendement. Vaste kosten vind ik het vervelendst, want die vreten stilletjes aan mijn vermogen. Ik ben van Binck naar DEGIRO overgestapt omdat de kosten voor mij een stuk lager zijn. Zo zijn er geen vaste kosten, alleen transactiekosten. Op die transactiekosten heb je zelf invloed; want wanneer je meer transacties doet, ben je hier meer aan kwijt, en andersom. 

Dit is de belangrijkste reden waarom ik niet meer bij Binck beleg, want qua veiligheid en gebruiksvriendelijkheid vond ik Binck een zeer prettige broker. Zo vond ik het ook prettig bij Binck dat ik mijn jaarlijks rendement eenvoudig kon opzoeken. Echter zijn kosten bij DEGIRO voor mij een stuk lager. Je kunt zelfs eenmaal per maand uit 200 ETF’s kiezen zonder transactiekosten te betalen. Dit wordt DEGIRO kernselectie genoemd (bekijk alle ETF’s). Hiervoor betaal je alleen valutakosten, indien van toepassing.

Verdiep je grondig in de tarieven van een broker. Via deze website kun je proefberekeningen voor de kosten maken voor jouw situatie: Finner.

4. DEGIRO is transparant

DEGIRO werd door NTV (Duitsland) in 2020 uitgeroepen tot ‘Meest eerlijke online broker’, bron. Transparantie over het business model is belangrijk: hoe verdient de broker geld aan mij? Want voor niets gaat de zon op en ook de broker moet ergens geld aan verdienen. Wees zeer sceptisch voor het woord ‘Gratis’. Er zijn veel partijen die op een stiekeme manier geld aan je verdienen. Zo kunnen ze geld verdienen door jou slechtere aandelenkoersen aan te bieden, waardoor je net een paar cent teveel betaald. Die paar cent neemt de partij dan als winst. Zie transparantie als een stukje eerlijkheid.

Transparantie is iets waar ik zelf veel waarde aan hecht, omdat de financiële wereld nog wel eens schimmig kan zijn. Ik wil op een makkelijke manier de tarieven van een broker begrijpen én ik wil eenvoudig de werkelijk gemaakte kosten kunnen zien in mijn rekeningoverzicht. Bij Binck schrok ik welke kosten ik over de jaren gemaakt heb. Bij DEGIRO is dit voor mij een stuk beter.

Conclusie “Waarom wij beleggen bij DEGIRO”

Neem de tijd om een goede broker te kiezen. Zodra je bij een broker zit, wissel je namelijk niet zo snel meer. Beleg je al ergens anders? Dat deed ik eerst ook. Wees super kritisch op je broker en vooral op de kosten. Ik heb best wat geld weggegooid door te lang bij Binck te blijven beleggen, maar nu blij dat ik de overstap naar DEGIRO heb gemaakt. Binck vs DEGIRO is in onze situatie een eenvoudige keuze.

Ik neem graag risico’s, maar qua broker ben ik voorzichtig. Alleen als een broker al meerdere jaren actief is in Nederland én beschikt over veel klanten, is het voor mij een potentiële partij om bij te beleggen. DEGIRO is vooral een goede broker voor de gemiddelde belegger. Als je dus aantal transacties per maand doet en handelt voor de lange termijn.

Transparantie vanuit Get Fired

Bij Get Fired proberen we altijd transparant te zijn. Wanneer je je registreert bij DEGIRO via de links op de website, dan krijgen wij daar een commissie voor. Dat kost jou niks extra, maar je helpt ons wel. Wij beleggen bij DEGIRO, omdat we het voor onze profielen momenteel de beste broker vinden.

>> Nog geen DEGIRO account? Klik hier <<

Start beleggen in aandelen: Wil je op een verantwoorde en eenvoudige manier leren beleggen? Start dan nu de cursus Beleggen voor Beginners! Liever direct aan de slag? We schreven een handige DEGIRO handleiding zodat je direct een beleggingsrekening kunt openen bij DEGIRO.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Wij zijn geen financieel adviseurs en de content op Get Fired is geen financieel advies. De informatie op deze website is met zorg samengesteld, gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Aan eventuele fouten in de informatie kunnen geen rechten worden ontleend, je blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen handelen. Get Fired is affiliate partner van verschillende bedrijven. Dat wil zeggen dat er affiliate links zijn verwerkt op deze website. Gebruik van deze links kost de bezoeker nooit extra, maar kan Get Fired een vergoeding opleveren.

Jelle

Jelle

"Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen richting financiële vrijheid." – Jelle Pieper, mede-oprichter van Get Fired.

No Comments

Leave a Reply