Dit is onze methode om financieel vrijer te worden

Dit is de FIRE methode

Om financieel onafhankelijk te worden, geloven wij in de FIRE methode. De FIRE methode in een notendop: heel bewust omgaan met je uitgaven en zoveel mogelijk investeren.

Het doel is niet om stinkend rijk te worden, maar om gelukkig en vrij te leven. Wie zoveel mogelijk los kan komen van financiële verplichtingen, kan veel vrijere keuzes maken en makkelijker dromen najagen.

Wanneer ben je dan FIRE (financieel onafhankelijk)? Je bent FIRE wanneer je 25 keer je jaarlijkse uitgaven aan vermogen hebt. Op deze pagina nemen we je graag mee in de methode om dit te bereiken.

Zo word je FIRE

De FIRE methode van Get Fired bestaat uit drie pijlers:

1. Investeren

Laat geld voor je werken. Bouw vermogen op voor de lange termijn.

2. Kostenbewustzijn

Weet wat genoeg is. Welke kosten maken je gelukkig of zijn overbodig?

3. Inkomsten verhogen

Start een mini-bedrijfje naast je (fulltime) baan.

1. Investeren

Je vermogen laten groeien kan op allerlei verschillende manieren. De makkelijkste manier is toch wel beleggen in aandelen. Wat als jouw inleg vandaag, over 30 jaar vervijfvoudigd is?

In de cursus Beleggen voor Beginners leert Jelle je hoe je eenvoudig en verantwoord kunt beleggen. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, als je weet wat je doet. Laat je vermogen groeien en start vandaag nog!

2. Kostenbewustzijn

De FIRE methode gaat niet over het verdienen van heel veel geld, of per se heel zuinig leven. Je leert wat genoeg is voor jou. Zodra je weet wat genoeg is, kun je al het overbodige negeren.

Is een klein huis “genoeg”? Heb je wel echt een auto nodig? Hoe gelukkig maken nieuwe kleren je nou echt? Zodra je al het overbodige in kaart hebt, kun je hier afscheid van nemen. De vrijgekomen tijd en geld is voor jou en je dromen. Je moet geld zien als ‘levensenergie’; je verdient een bepaalde hoeveelheid geld in ruil voor je tijd en energie.

Is je interesse gewekt? Mooi. Als volgende stap raden we je aan om ‘Your Money or Your Life’ te lezen. De boeksamenvatting vind je hier:

FIRE methode

3. Inkomsten verhogen

Je inkomsten verhogen kan op allerlei manieren, maar wij worden enorm enthousiast van het starten van een zogeheten ‘side hustle’.

Een side hustle is een mini-bedrijfje dat je naast je (fulltime) baan kunt starten met weinig kosten. Super laagdrempelig dus!

Het klinkt fantastisch: van je passie je werk maken of iets opzetten wat op een dag uitgroeit tot een grote onderneming. Maar waar begin je? Daar helpen we je graag bij. We hebben allerlei blogs geschreven over het starten van een side hustle.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief en ontvang nu ook Jelle’s beleggingsportfolio

Recente FIRE artikelen

FIRE

Is het wel realistisch om financieel onafhankelijk te worden?

Bij Get Fired streven we naar financiële vrijheid middels de FIRE-methode. Maar hoe realistisch is die FIRE-methode eigenlijk? Ik zocht…
FIRE methode
FIRE

Dit is de FIRE methode van voor tot achter | Wacht niet op je pensioen!

Wie wil er nou niet financieel onafhankelijk zijn? Dan wordt werken voor geld een keuze en geen verplichting. Je kunt…
FIRE methode
FIRE

Mijn FIRE leefstijl: Hoe ik FIRE in mijn leven gebruik

Get Fired gaat over het streven naar FIRE: Financial Independent Retire Early. In andere woorden: zo snel mogelijk met pensioen…

Zo start je als beginner met beleggen in aandelen

Wij leren je beleggingsstrategieën in onze cursus die zich al meer dan een eeuw bewijzen. Geen door ons verzonnen “Rocket Science”, maar strategieën die ook bij heel veel andere investeerders succesvol zijn gebleken.
Meer leren over de cursus Beleggen