Als mede-eigenaar van Get Fired is het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen werkgelukkig te maken. Vind je het leuk om te ontdekken waar die ambitie vandaan komt? Lees hieronder dan mijn achtergrondverhaal.

Inge Peeters van Get Fired

Kleine Inge

Een creatieve druktemaker; dat is kleine Inge in een notendop. Als een soort zangvogel danste ik in het rond, wat ik overigens nog steeds doe. Ik schreef graag fantasieverhaaltjes over griezelige kastelen en tekende daar dan ook de monsters bij. Mijn jeugd was erg zorgeloos. Er was alle tijd en ruimte zodat kleine Inge zich lekker vrijuit kon ontwikkelen.

Minder kleine Inge

Lang leve de lol veranderde in onbeantwoorde levensvragen. Doordat ik op VMBO zat, moest ik op mijn vijftiende al een keuze maken wat ik wilde studeren. Ik droomde er altijd van om actrice, zangeres of schrijfster te worden, maar ergens in mijn tienerjaren kreeg ik het idee dat mijn dromen onrealistisch waren.

Daarom besloot ik Juridisch Zakelijk Medewerker te gaan studeren. Een studie met veel baankansen met mooie salarissen en veel doorgroeimogelijkheden. Of ik het leuk vond? Natuurlijk niet. Ik was blij dat de opleiding maar drie jaar duurde zodat ik daarna iets creatievers kon gaan doen: HBO communicatie.

Een kleine avonturier

Tijdens de studie communicatie ontdekte ik weer een hele nieuwe Inge. Ik mocht er veel schrijven, presenteren en was omringd met allerlei energieke mensen. Voor mijn eerste stage bij een online muziekplatform woonde ik een paar maanden in Amsterdam, samen met twee medestudenten. Als Knegselnaar, een gehucht in Brabant, voelde dat als ‘de grote stad’.

Na die Amsterdamse ervaring wilde ik meer van dat soort avontuurtjes. Voor mijn minor vertrok ik daarom naar Lissabon, om daar meer te leren over videobewerking en fotografie. De inhoud van de minor was leuk, maar het buitenlandse avontuur op zichzelf nog veel leuker. Daar ontstonden nieuwe levensdromen: een wereldreis en ondernemen.

De grenzen opzoeken

Tijdens mijn tijd in Lissabon voelde ik me weer kind. Alles mocht, alles kon. Het was weer lang leve de lol. Eenmaal terug in Nederland was dat wel even schakelen, vooral toen ik een jaar later mijn HBO-diploma behaalde. Ik kreeg het gevoel dat ik ‘volwassen’ moest worden en iets ‘serieus’ moest gaan doen, maar ik had geen idee wat ik dan wilde.

Het entrepreneurship programma van Erasmus kwam op mijn pad. Dat is een programma waarbij afgestudeerden met de ambitie om voor zichzelf te beginnen, worden gekoppeld aan startup ondernemers door heel Europa. Gedurende mijn studententijd had ik al veel voor mezelf gewerkt: werken als correspondent voor een magazine tot het maken van webteksten voor ondernemers. Dat programma leek me dus wel wat. Leren van ervaren ondernemers en ondertussen een vreemde stad ontdekken. Een mooi volgend avontuur waardoor ik het volwassen worden nog even kon uitstellen.

Voor vijf maanden mocht ik naar Stockholm, om Therese Gedda daar te helpen met haar startups. Hoewel het werk ontzettend leerzaam was, verloor ik mezelf er ook een beetje in. Ik heb geen noorderlicht gezien, ook geen andere stad in Zweden. Ik heb alleen maar gewerkt. Niet dagen lang, maar avonden, nachten en weekenden lang. Ik verloor 10 kilo lichaamsgewicht en voelde me best wel ongelukkig. Tja, een avontuur kan ook wel eens verkeerd uitpakken. Zo leerde ik dat er voor mij ook grenzen zijn.

Luilekkerland

Die entrepreneurship was dus niet zo’n succes. Daarom besloot ik toch maar aan het volwassen leven te beginnen en voor een 9 tot 5 kantoorbaan in Nederland te solliciteren. Eigenlijk had ik mezelf voorgenomen nooit aan een 9 tot 5 routine te beginnen, dat leek me saai. Maar net als zovelen moest ik door de zure appel bijten. Ik startte in het najaar van 2018 als marketeer bij een detacheringsbureau in Eindhoven.

Dat 9 tot 5 was zo slecht nog niet. In tegenstelling tot mijn werk in Stockholm, had ik iedere avond en weekend vrij. Dat klinkt heel logisch voor iemand die 9 tot 5 gewend is, maar voor mij waren het mini-vakanties. Iedere week opnieuw. Dat was fantastisch, tot ik de uitdaging in de inhoud van mijn werk ging missen. De baan zelf was gewoon heel saai en niet écht een marketingfunctie. Leuk, al die vrije uren, maar ik wilde liever op zoek gaan naar mijn passie en daar iets mee doen.

Een zoekende millennial

Goed, op zoek dus naar mijn passie. Ik besloot om maar gewoon mijn nieuwsgierigheid te volgen. En nieuwsgierig was ik, naar wat ik nou écht vond van marketing. Bij Zelfstroom kon ik aan de slag als Performance Marketeer. Daar kreeg ik als groentje de kans om alles over marketing te leren: online adverteren, conversie verhogen en werken met grote budgetten in een sales-gedreven organisatie.

In het begin was het een soort droombaan. Ik leerde zoveel en mocht alles uitproberen. Tot dat die leercurve na een jaar iets afnam en taken routine werden. Ik ontdekte het boek The 4-hour workweek van Tim Ferriss en dat zette me aan het denken: wil ik wel een kantoorbaan? Maar als ik dat niet wil, wat dan wel?

De start van mijn blog

Om die levensvragen te onderzoeken, startte ik eind 2019 een blog: Avocado Generatie. Ik begon met het bouwen van een website, het interviewen van mensen met een droombaan en ik dook in onderzoeken over werkgeluk. Allemaal natuurlijk naast die fulltime baan bij Zelfstroom.

Omdat ik het bloggen zo leuk vond, ging ik op zoek naar een verdienmodel zodat ik mijn blog wellicht op een dag kon uitbouwen tot een droombaan. Dat verdienmodel werd affiliate marketing. Zo ontstond mijn eerste side hustle en verdiende ik een leuk extraatje naast mijn baan.

side hustle blog

Maak iedereen werkgelukkig

Ik voelde de switch bij mezelf: hoe fijn het is als je ergens aan werkt waar je écht energie van krijgt. Werkgeluk werd helemaal mijn onderwerp. Overal waar ik nu kom opper ik dat mensen hun hart moeten volgen. Ga doen wat je leuk vindt, maak van je passie je werk, volg je nieuwsgierigheid. Dan is het allemaal veel leuker om ‘s ochtends je bed uit te komen en leef je niet meer zo naar het weekend toe.

Helaas ontdekte ik tijdens het schrijven van artikelen dat maar liefst 82% van de Nederlandse werknemers niet tot nauwelijks bevlogen is in hun werk en dat 21% van 25 tot 35 jaar kampt met burn-out klachten. Een groot en groeiend probleem dus. Het doel om iedereen werkgelukkig te maken met alleen mijn blog bleek iets te ambitieus te zijn. Er moest iets groters komen!

Get Fired

Met mijn passie voor werkgeluk en Jelle’s passie voor persoonlijke financiën werd in maart 2021 Get Fired geboren. Een platform over de FIRE methode; een methode om stapje voor stapje financieel vrijer te worden zodat je meer vrijheid krijgt. Vrijheid om te stoppen met werk dat je niet leuk vindt, vrijheid om een droom na te jagen. De FIRE-methode is de weg naar niet alleen werkgeluk, maar naar een gelukkig leven.

Jelle had zich in de eerste maanden ontfermd over ons eerste product en ik over deze website. In oktober 2021 nam ik ontslag bij Zelfstroom, gingen we live voor het grote publiek en stapten we het vliegtuig in richting Latijns Amerika. Want waarom online ondernemen in Nederland als je ook kunt werken op zonnige plekken als Digital Nomads?

Waar Jelle zich ontfermd over het stukje kostenbewustzijn en slim investeren, is het bijverdienen met side hustles mijn tak. Door een side hustle naast je huidige werk te starten, creëer je voor jezelf meer financiële kansen en een mogelijkheid om van je passie je werk te maken. Ik heb met mijn blog en Get Fired geleerd dat je het meeste leert door maar gewoon te doen. Groots denken, klein beginnen. Daar help ik je maar al te graag bij door mijn tips en ideeën te delen middels artikelen, cursussen of een sparringsessie. Zo werk jij aan je financiële vrijheid met Get Fired!

Inge

Inge

"Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen werkgelukkig te maken." – Inge Peeters, mede-oprichter van Get Fired.

Leave a Reply