0

Op 7 februari 2021 kocht ik voor €1000 mijn eerste cryptomunten: Cardano (ADA), Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). De €2000 die mijn vriend Jelle er al eerder in had gestoken, was toen €7.000 waard geworden en dat wilde ik ook wel. ‘Een experiment’, noemde ik het. Want ik was me er goed van bewust dat ik in één klap ook alles kon verliezen. Ik wist niet veel van crypto, behalve dat erin investeren een risico is, vooral als je zoals ik toen niet weet wat je doet. Nu snap ik het iets beter, aangezien ik me er sindsdien in ben gaan verdiepen. In deze reeks ‘basisuitleg crypto’ lees je alles wat je moet weten over blockchain en cryptomunten voordat je je eerste crypto koopt.

Direct starten met investeren in crypto? Maak een gratis account aan bij Bitvavo >

basisuitleg crypto

Geld verdienen met crypto

Wie wil dat nou niet? Geld verdienen door te investeren in cryptomunten. Nadat in 2009 cryptomunt Bitcoin werd geïntroduceerd, werd dat in 2013 pas door de financiële wereld opgepakt. Anno 2021 kent crypto maar liefst 220 miljoen gebruikers. Je kent vast een paar van die gebruikers om je heen: je zus, een vriend of een collega.

Crypto heeft ook jouw interesse gewekt, anders las je dit artikel nu niet. Het klinkt immers zeer aantrekkelijk: sommigen verdienen er in een korte tijd bakken met geld mee. Eerlijk is eerlijk, zo ben ik ook ingestapt. Maar hoe werkt crypto nou precies? Hoe veilig is het en wat zijn de risico’s? Is het nog verstandig om in te stappen en hoe kun je dan instappen? Ik ben absoluut geen expert, maar ik deel graag wat ik geleerd heb.

Blockchain, crypto en crypto apps

Om te begrijpen waarin je je geld investeert, moet je begrijpen wat blockchain en cryptomunten zijn. Blockchain is de technologie die digitale betalingen vastlegt en mogelijk maakt. Een cryptomunt is digitaal geld dat wordt verhandeld via de blockchain technologie. Je kunt handelen in deze cryptomunten via een app. Wij gebruiken hier Bitvavo voor.

Bovenstaande is natuurlijk de simpele omschrijving. Om echt te begrijpen hoe blockchain werkt en hoe je kunt inschatten welke cryptomunten potentie hebben, moet ik je toch nog iets meer de diepte in nemen. Daarom heb ik deze reeks ‘basisuitleg crypto’ geschreven.

bitvavo aanmelden goedkoopste crypto exchange van nederland

Wat is blockchain? | Basisuitleg crypto #2

Publicatiedatum: 22 november. In artikel 2 duik ik in de technologie die blockchain heet. Ik geef je 3 redenen waarom de blockchain technologie zo revolutionair is en leg de 3 typen blockchain uit. Blockchain is belangrijk om te begrijpen omdat het onderdeel is van waarom sommige cryptomunten succesvoller zijn dan anderen. 
Lees het artikel ‘Wat is blockchain?’ >

wat is blockchain

Wat bepaalt de waarde van een cryptomunt? | Basisuitleg crypto #3

Publicatiedatum: 29 november. In artikel 3 duik ik in hoe je de waarde van een cryptomunt kunt inschatten. Dit is natuurlijk belangrijk zodat je weet waarin je investeert. Heeft een munt potentie om te groeien of niet? Begrijp me niet verkeerd, het blijft ontzettend ingewikkeld om in te schatten. Je kunt alleen een keuze maken op basis van verwachtingen en dat zijn nooit zekerheden. Dat is dus ook het risico. Wel kun je de potentie van een munt inschatten op basis van verschillende factoren die bekend zijn en dat leg ik je uit in dit artikel. Geen reden dus om te gokken, je kunt echt wel wat informatie achterhalen over de verschillende crypto’s.
Lees het artikel ‘Wat bepaalt de waarde van een cryptomunt?’ >

wat bepaalt de waarde van een cryptomunt

Hoe start je met investeren in crypto? | Basisuitleg crypto #4

Publicatiedatum: 6 december. Na het lezen van artikel 2 en 3 heb ik er alle vertrouwen in dat je een basis hebt om te kunnen beginnen met crypto. Maar waar begin je? Welke crypto app is het beste en waarom? Met hoeveel geld moet je starten in crypto en wat zijn de risico’s als je start? Ik leg het je allemaal uit in dit artikel.
Lees het artikel ‘Hoe start je met investeren in crypto?’ >

hoe start je met investeren in crypto

Lees het boek ‘Bitcoin voor beginners’

Deze reeks heb ik speciaal geschreven voor de absolute beginner. Wil je graag wat meer de diepte induiken? Levi Haegebaert schreef het boek ‘Bitcoin voor beginners’. In een paar uur ben je er doorheen en weet je in één klap veel meer over bitcoin. Het boek helpt je het lange termijn potentieel te zien en kan gezien worden als een handleiding om veilig en verantwoord aan de slag te gaan. 

Ontvang 10% korting op de cryptocursus van Levi Haegebaert

Met deze reeks artikelen en het boek ‘Bitcoin voor beginners’ kun je zeker van start gaan, maar dan mag je jezelf nog geen expert noemen. Met de Bitcoin Masterclass kom je daar wel dichter bij in de buurt. In de cursus ga je de diepte in op alle belangrijke thema’s omtrent de digitale munt. Ik hoor je denken: welke thema’s? In het artikel ‘Word een crypto expert’ neemt Jelle je mee in de 3 belangrijkste dingen die hij leerde uit de Bitcoin Masterclass. Wil je direct de cursus bekijken met 10% korting? Klik dan hier en gebruik de kortingscode GETFIRED >

10 procent korting op de crypto cursus van levi Haegebaert

Direct starten met investeren in crypto? Maak een gratis account aan bij Bitvavo

Misschien wil jij liever leren hoe crypto werkt door gewoon te beginnen. Bij Bitvavo kun je een gratis account aanmaken en dus vrijblijvend van start gaan. Je betaalt alleen transactiekosten als je een aankoop doet, maar die zijn erg laag. Wij gebruiken zelf ook Bitvavo vanwege de lage kosten, gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en transparantie. Ik kan deze app dus zeker aanraden om te starten.

Klik hier om een gratis en vrijblijvend account aan te maken bij Bitvavo >

bitvavo app

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Wij zijn geen financieel adviseurs en de content op Get Fired is geen financieel advies. De informatie op deze website is met zorg samengesteld, gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Aan eventuele fouten in de informatie kunnen geen rechten worden ontleend, je blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen handelen. Get Fired is affiliate partner van verschillende bedrijven. Dat wil zeggen dat er affiliate links zijn verwerkt op deze website. Gebruik van deze links kost de bezoeker nooit extra, maar kan Get Fired een vergoeding opleveren.

Redactie

Redactie

"Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen te helpen richting financiële vrijheid." – Redactie van Get Fired.

Leave a Reply