0

Crypto en Bitcoin, je kunt er inmiddels niet meer omheen als investeringscategorie. De wereld van crypto is relatief jong en ontzettend complex. Waar te beginnen met crypto? En is het nou wel of niet verstandig om in cryptomunten te investeren? Inge schreef al een laagdrempelige introductie tot de wereld van crypto voor de absolute beginner, maar ik wilde de complexiteit graag nog beter begrijpen. Daarom las ik het Bitcoin boek en volgde ik de Bitcoin Masterclass van Levi Haegebaert. Deze sympathieke Belg loopt over van de crypto kennis. In dit artikel vertel ik je waarom Levi’s boek en crypto cursus me veel meer hebben gegeven omtrent het investeren in crypto.

De Bitcoin masterclass Levi Haegebaert
Tip: met de code GETFIRED krijg je 10% korting op de Bitcoin Masterclass.

Mijn (gebrek aan) kennis van crypto

Het zal rond 2014 geweest zijn toen ik voor het eerst van Bitcoin hoorde. Mijn toenmalige klasgenoot Mark sprak toen glimlachend over hoe zijn twee Bitcoin van een paar tientjes enkele honderden euro’s waard waren geworden. Ik besteedde er weinig aandacht aan en vond Bitcoin onzinnig klinken. Inmiddels praten we bij de prijs voor een Bitcoin niet meer over honderden euro’s, maar over tienduizenden euro’s. 

Zelf loop ik al jaren te worstelen om de wereld van crypto te begrijpen en besloot vorig jaar €2000 in een aantal cryptomunten te investeren, ondanks mijn gebrek aan kennis. Achteraf een mooie zet, want op het moment van schrijven heb ik mijn investering al meerdere keren terugverdiend. Dat was meer geluk dan wijsheid en ik zag crypto ook meer als een speculatieve investering, waarmee ik meelift op de hype. 

Hoewel ik veel tijd heb besteed aan het leren over crypto, het vaak dacht te begrijpen en dan weer compleet in de war was, deed ik eigenlijk maar wat. Dat is niks voor mij, want ik wil rust hebben over mijn investeringen. Toen de crypto cursus van Levi Haegebaert op mijn pad kwam, was ik daardoor erg nieuwsgierig. Hoe te beginnen met crypto? Met de crypto cursus van Levi Haegebaert!

Dit leer je in de crypto cursus van Levi Haegebaert

Levi Haegebaert heeft een uitgebreide crypto cursus, voornamelijk over Bitcoin, welke ik heb mogen volgen. De cursus gaat veel verder de diepte in op alle belangrijke thema’s omtrent de digitale munt. De ultieme crypto cursus voor beginners dus! Ik hoor je denken: welke thema’s? Dat zie je in de video hieronder: 

3 dingen die ik leerde uit de crypto cursus

 1. Overheden hebben andere belangen
  Het belangrijkste wat ik leerde is dat overheden, waaronder centrale banken, tegenovergestelde belangen hebben dan Bitcoin. Overheden hebben baat bij inflatie. Je geld wordt minder waard, maar je schulden ook. Wie heeft er de meeste schulden? De overheid. Inflatie verlaagt de overheidsschuld en verhoogt de belastinginkomsten. Bitcoin kan niet worden bijgedrukt, waardoor er nooit sprake van inflatie kan zijn. Inflatie merk je op korte termijn niet, maar op lange termijn zie je duidelijk het verschil. De dollar verloor in een eeuw tijd 95% van zijn waarde. De woorden van grote overheden over Bitcoin neem ik voortaan wat minder serieus.
 2. Bitcoin wordt weinig gebruikt voor criminele activiteiten
  In tegenstelling tot wat ik dacht en wat je veel in de media hoort wordt Bitcoin zeer weinig gebruikt voor criminele activiteiten. Dit komt omdat Bitcoin erg traceerbaar is. In Nederland moet je je bij de exchanges bijvoorbeeld gewoon identificeren bij registratie. Criminelen hebben daardoor nog steeds liever cash, omdat dit niet traceerbaar is.
 3. Wanneer je nooit begint, zul je altijd te laat zijn.
  Het derde wat ik leerde: ooit waren we allemaal te laat met Bitcoin. Wanneer je nooit begint met crypto, zul je altijd te laat zijn. Doe zoveel mogelijk kennis op voordat je investeert en denk natuurlijk goed na, maar krijg over een paar jaar geen spijt dat je te passief bent geweest. Ook als je uiteindelijk niet in de potentie van Bitcoin gelooft en ervoor kiest om niet te investeren, moet je deze keuze naar mijn mening maken op basis van kennis. Maar hoe kun je leren over crypto? Je kunt in een korte tijd veel kennis opdoen door de beste crypto cursus van Levi te volgen!

Hoe lang duurt de crypto cursus?

Bereid je voor op een flinke zit; de crypto cursus bevat zo’n 7 uur videomateriaal. Ik had zo’n 10 uur nodig om de hele crypto cursus te doorlopen. Dat zijn 1 of 2 zondagen of een aantal avonden aan ‘leerdiscipline’. Wanneer je ‘even snel’ wat wil leren over crypto is dit misschien niet de juiste crypto cursus en kun je beter voor Levi’s boek gaan.

De kwaliteit van de crypto cursus zit voor een groot deel in de super heldere uitleg. Doordat Levi vanuit de basisprincipes Bitcoin benaderd, snapt bijna iedereen welke waarde Bitcoin (in potentie) heeft.

Hoeveel kost de crypto cursus?

Met een prijskaartje van €375 is de cursus niet goedkoop, maar kwaliteit kent een prijs. Daarom vind ik het vooral een cursus voor mensen die serieus werk willen maken van investeren in Bitcoin. Wel heb jij vandaag geluk! Ik mag namelijk 10% korting bieden aan Get Fired lezers.

Bespaar jezelf tijd en fouten

Als je wil leren over Bitcoin is het die investering van tijd (10 uur) en geld (€375 – 10% korting) wat mij betreft dubbel en dwars waard. Je bent hierna namelijk klaar om te gaan investeren in crypto. Geloof mij, die kennis doe je niet op door het lezen van allerlei boeken, blogs en eindeloos kijken van Youtube video’s.

Een nadeel voor Nederlandse cursisten is dat het gedeelte over belasting is gebaseerd op het Belgische systeem. Overigens is het in Nederland niet zo ingewikkeld en kom je daar wel uit. Je crypto’s vallen net als aandelen in Box 3. Lees meer over crypto en het Nederlandse belastingstelsel op de site van de Belastingdienst

Is deze Bitcoin cursus genoeg als je wil leren over crypto?

Je wil leren over crypto, maar de crypto cursus van Levi heet ‘Bitcoin Masterclass’. Kun je hiermee dan wel beginnen met crypto? Ja, want het raakt de basisbeginselen van crypto en blockchain. Bitcoin was de eerste munt en daarmee nog steeds de populairste munt. Als je deze crypto cursus volgt leer je waar te beginnen met crypto en ga je de crypto koers leren lezen. Allemaal met Bitcoin als voorbeeld.

bitvavo aanmelden goedkoopste crypto exchange van nederland
Liever direct zelf aan beginnen met crypto? Open gratis een Bitvavo account, de goedkoopste crypto exchange van Nederland.

Een informatievoorsprong op de gemiddelde crypto belegger

Je bent na afronding van deze cursus in staat de informatie in de media over Bitcoin te onderscheiden op waar- en onwaarheden. Erg waardevol. Dan weet je wanneer je wel en niet in paniek moet raken. Hiermee geef je jezelf een informatievoorsprong op de gemiddelde crypto belegger. Die informatievoorsprong geeft je rust in je hoofd, omdat je weet waar je mee bezig bent en in investeert. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat het je mooie rendementen gaat opleveren.

Investeer in je kennis en trek je eigen conclusies. Ook als je niet besluit te investeren in Bitcoin, dan raad ik je altijd aan om altijd die keuze te maken op basis van zoveel mogelijk kwalitatieve informatie. Krijg geen spijt dat je nooit in je kennis hebt geïnvesteerd.

Claim 10% korting op de cursus met kortingscode GETFIRED via deze link >

Zelfstudie: Gebruik het boek ‘Bitcoin voor Beginners’

Wil je meer leren over crypto, maar heb je geen €375? Dan is Levi’s boek ‘Bitcoin voor Beginners’ een perfect alternatief! Iedereen leest het in een paar uur uit (200 pagina’s) en na afloop ben jij klaar om te beslissen of Bitcoin een interessante investering voor je is. 

Dit heeft het boek mij geleerd:

 • Bitcoin is voorspelbaar
  Het lezen van dit boek heeft mij veel lange termijn vertrouwen gegeven in Bitcoin. De munt is eigenlijk heel voorspelbaar, doordat je precies weet hoeveel Bitcoins erbij gaan komen.
 • Bitcoin biedt transparantie
  Daarnaast biedt Bitcoin meer transparantie, onafhankelijkheid en beschikbaarheid dan ons huidige geldsysteem. Dat biedt enorme kansen aan mensen in landen met minder betrouwbare overheden. Allemaal redenen voor mij om met een gerust hart voor lange termijn in Bitcoin te investeren, dankzij het boek van Levi.
 • Bitcoin’s lange termijn potentieel
  Het boek beantwoordt de belangrijkste vragen met betrekking tot Bitcoin, helpt je dus het lange termijn potentieel te zien en dient als een handleiding om veilig en verantwoord aan de slag te gaan.

Kortom: Investeer die paar euro en wat uurtjes van je tijd in dit boek en je kunt beginnen in de Bitcoin wereld. 

Lees de reeks ‘Basisuitleg crypto’ van Inge

Ben je nog niet toe aan een volledig boek of een cursus om expert te worden? Duik dan eerst in de basisuitleg over hoe blockchain werkt, hoe je de waarde van cryptomunten kunt inschatten en waar je start met crypto. Het geeft je een laagdrempelige introductie tot de wereld van crypto. 


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Wij zijn geen financieel adviseurs en de content op Get Fired is geen financieel advies. De informatie op deze website is met zorg samengesteld, gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Aan eventuele fouten in de informatie kunnen geen rechten worden ontleend, je blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen handelen. Get Fired is affiliate partner van verschillende bedrijven. Dat wil zeggen dat er affiliate links zijn verwerkt op deze website. Gebruik van deze links kost de bezoeker nooit extra, maar kan Get Fired een vergoeding opleveren.

Redactie

Redactie

"Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen te helpen richting financiële vrijheid." – Redactie van Get Fired.

Leave a Reply