0

Wie wil er nu niet investeren in vastgoed om geld voor je te laten werken? De rendementen zijn tegenwoordig fantastisch! Maar waar begin je met geld investeren in vastgoed? Hoe kom je aan vastgoed advies, hoe werkt investeren in vastgoed, moet je vastgoed opleidingen volgen of zijn er online ook vastgoed cursussen? Kortom: hoe kun je investeren in vastgoed voor beginners? – Gelukkig hoef je niet te beginnen met een dure vastgoed cursus, maar kun je het vastgoed boek van Myrthe de Groot ‘Koop je Rijk’ lezen voor €21. In dit artikel deel ik wat ik leerde van haar boek!

Waarom Myrthe de Groot ‘Koop je Rijk’ schreef

Myrthe rolde bij toeval in het vastgoed. Zij dacht, net zoals zoveel mensen, dat investeren in vastgoed niet voor haar was weggelegd. Maar toen ontdekte ze dat het helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Het is als met zoveel dingen in het leven: probeer het eens. Dat wil niet zeggen dat investeren in vastgoed vanzelf gaat; het is niet moeilijk, maar je moet wel weten wat je doet. Door schade en schande wijs geworden, besloot Myrthe haar vastgoed advies daarom op papier te zetten.

Myrthe heeft haar kennis op een enorm toegankelijke manier opgeschreven. Het vastgoed boek is no-nonsense, uitgebreid en motiverend. Over onderwerpen waar Myrthe minder in thuis is, heeft ze de hulp van bevriende experts ingeschakeld. Daarnaast komen er investeerders aan het woord die succesvol zijn in specifieke vastgoed categorieën zoals vakantiehuizen of garageboxen.

Vastgoed boek Koop je Rijk van Myrthe de groot - Foto Anouk Boonstra
Myrthe de groot – Foto: Anouk Boonstra

Vijf take-aways uit vastgoed boek ‘Koop je Rijk’:

 1. Er is vastgoed voor elk type vastgoed investeerder
  Je hebt verschillende categorieën van vastgoedbeleggen, met allen hun eigen risico/rendement profiel. Zo is de verhuur van winkelpanden risicovoller, maar over het algemeen ook lucratiever dan woningverhuur. 
 1. Ken je gewenste rendement
  Reken je business case goed door voordat je op een pand gaat bieden. Dan weet je wat je maximaal kunt bieden om je gewenste rendement te behalen. Hierdoor voorkom je dat je te hebberig wordt en teveel betaalt, wat slecht is voor je rendement.
 1. Leen slim
  Onderscheid foute schulden van goede schulden. ‘Goede schulden’ zijn schulden die je aangaat om iets te kopen wat waarschijnlijk in waarde gaat stijgen, zoals bijvoorbeeld je studieschuld. Laat schulden geen taboe zijn.
 1. Geld is goed
  Een stellige, negatieve associatie met geld kan gelinkt worden aan lagere inkomens en geldproblemen. Met al die onbewust negatieve gedachten over geld, kun jij jezelf arm denken.
 1. Schat een contract op waarde
  Een goede huurovereenkomst is de basis van een zorgeloze vastgoed belegging. Hoe logisch dit ook klinkt, willen we het minder-sexy juridische gedeelte nog wel eens verwaarlozen.

Met vastgoed boek ‘Koop je Rijk’ de vastgoedmarkt op

Dit Boek over vastgoed ‘Koop je Rijk’, wat een fantastische dubbelzinnige titel is overigens, is een mooi handboek voordat je begint met vastgoed beleggingen. Het combineert het inspirerende en motiverende om aan de slag te gaan met ontzettend veel praktische tips en vastgoed advies. Met dik 200 pagina’s en €21 kun je goed geïnformeerd de vastgoedmarkt op, zonder dat je honderden euro’s kwijt bent aan een vastgoed cursus.

Myrthe de Groot geeft in het boek aan, dat ze ervoor heeft gekozen het boek niet langer te maken dan nodig. Dit heeft als gevolg dat het aantal anekdotes beperkt is. Begrijpelijk en daardoor heb je het boek over vastgoed zo uit. Aan de andere kant had ik het wel mooi gevonden om meer te leren over waar Myrthe in de praktijk allemaal tegenaan is gelopen. Wie weet een idee voor een tweede boek. Ik houd me aanbevolen!

Myrthe de Groot op tv

Ik besloot het vastgoed boek Koop je Rijk te gaan lezen naar aanleiding van de documentaire ‘30 en nooit meer werken’. Deze docu laat verschillende voorbeelden zien van Nederlanders die FIRE leven, allemaal op hun eigen manier. Vastgoed belegger Myrthe de Groot komt hier ook in voor en ze vertelt haar inspirerende verhaal. Lees het artikel dat wij hierover schreven. In het artikel vind je ook een link naar de documentaire.

vastgoed boek Koop je Rijk - documentaire 30 en nooit meer werken
Naast Myrthe de Groot zie je ook Niels en Janne in de documentaire voorbij komen. Zij bouwen een tiny house en hoeven daarmee minder te werken om rond te komen.Bron: PZC.

Op zoek naar andere manieren van investeren?

Beleggen is een van de makkelijkste en meest verantwoorde manieren om je vermogen te laten groeien. Waar je bij vastgoed beleggingen al snel een hoop geld nodig hebt, kun je al starten met beleggen met een paar tientjes per maand. Of je met beleggen veel geld kunt verdienen en hoe groot de risico’s zijn, lees je allemaal in dit artikel.

Cursus Beleggen voor Beginners: Wil je op een verantwoorde en eenvoudige manier leren beleggen? Start dan nu de cursus Beleggen voor Beginners met 25% korting!

Liever direct een beleggingsrekening openen? We schreven een handige DEGIRO handleiding zodat je direct een gratis account kunt openen bij DEGIRO.
Redactie

Redactie

"Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen te helpen richting financiële vrijheid." – Redactie van Get Fired.

Leave a Reply